onsdag, oktober 12, 2016

Ny science fiction-antologi udkommet

Den 17. september, i forbindelse med Dancon 2016 i Valby Kulturhus, udkom 11. bind i Science Fiction Cirklens årlige antologiserie Lige under overfladen. Denne bog har fået titlen Lidenskab og lysår – Lige under overfladen 11.


Det er en omfangsrig moppedreng på hele 441 sider og med bidrag fra ikke mindre end 27 danske science fiction-forfattere, der afdækker vidt forskellige troper af science fiction-genren. Nedenfor ses antologiens samlede indhold med forfattere og novelletitler angivet:
Niels Kjærgaard: Kickstart
Manfred Christiansen: Jerndrømme
Torben Magnild Husum: Nettet over Berlin
Christian Holger Pedersen: Mod død skal livet leves
Jesper Rugård Jensen: Ud af mørket
Majbrit Høyrup: Slidte dukker
Glen Stihmøe: Mord på Mars
Viggo Madsen: Herligt er Hypermans hop
Nikolaj Johansen: Genfærdenes Tårn
A. Silvestri: I fædrelandets tjeneste
Helle Perrier: DreamChild
Carl Gustav Werner: HDO Margarethe mod nye mål
Ellen Miriam Pedersen: I 1923
Lise Andreasen: Lidenskab og lysår
Lars Behn-Segall: Trippelkøb
Morten Carlsen: Laikas Strand
Steen Knudsen: Møde
Libe R.: Dvale
Bjarke Schjødt Larsen: Den danske kulturskat
Jesper Goll: Eftermiddag i parken
Hans Peter Madsen: Stoppested
Gudrun Østergaard: Flyvebladenes tid
Michael Ganz Andersen: Ukendt kode
Sara Buch: Mindbook 2.0
Richard Ipsen: Mærk Fremtiden
Lars Ahn Pedersen: Rumkaptajnens kone
Nikolaj Højberg: Firmaets mand

Mit eget bidrag til antologien, Laikas Strand, har en lidt underfundig baghistorie. Det er en af mine ældre noveller, som faktisk blev antaget til at udkomme i en anden antologi for flere år tilbage. Men, ak… Som det desværre nogle gange går i forlags- og bogbranchen blev antologien aldrig udgivet da forlaget af økonomiske årsager måtte dreje nøglen. Siden har Laikas Strand ført en lyssky tilværelse i skrivebordsskuffen (eller på harddisken om man vil).
I forbindelse med indkaldelsen af noveller til denne science fiction-antologi trak jeg Laikas Strand frem fra mørket, pustede støvet af de gulnede ark og gav mig til at læse novellen for første gang i flere år.
Jeg synes stadig, at det var en god, lille fortælling om en dreng, en bedstefar og en klode på vej lige lukt i afgrunden.
Med udgivelsen af Lidenskab og lysår er Laikas Strand nu altså langt om længe at finde på tryk. Og det kan man kun glædes over, ikke?

Bogen kan bestilles direkte fra forlaget her. Alternativt kan du rende dit lokale bibliotek på dørene og anmode dem om at skaffe bogen hjem.

Efterårets snigende kulde er begyndt at snappe i kinderne, og tro mig, der er flere spændende nyheder på vej inden længe.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar