lørdag, december 17, 2011

Teaser 2: Røg

Julemåneden og ikke mindst julehandelen bliver velsignet med et brag af en horrorantologi, når H. Harksen Productions på tirsdag, den 20. december, udgiver Dystre Danmark 2 - Nye gysernoveller.


Her er forlagets præsentation af bogen:
HVAD LURER UNDER OVERFLADEN?

Udkantsdanmark. Provinsen. Storbyen. Overalt i Danmark lurer mørket under den pæne overflade. Det satte liv. Familielivets idyl gemmer på dystre hemmeligheder: I hjemmets trygge favn, en tur i cirkus eller et brændende ønske om at få barn. Mordgåder. Ensomhed. Sex. Eksistenser i tilværelsens skygge. Vi kender det alle. Man skal bare se efter - lige under overfladen ... Dystre Danmark 2 er en samling spændende, foruroligende noveller skrevet af danske forfattere. Alle med en mørk historie fra hverdagens skygger.

Antologien indeholder 14 makabre historier skrevet af nogle af de bedste danske horrorforfattere, bl.a. Patrick Leis, Jonas Wilmann, A. Silvestri, Lars Ahn Pedersen, Sandra Schwartz, Freddy E. Silva samt redaktøren og forlæggeren selv, Henrik Sandbeck Harksen.

Nedenunder er der en lille teaser for mit bidrag til Dystre Danmark 2. Novellen Røg er en ganske grum sag, der tager en af menneskets laster under kærlig behandling.

# # #

          Med tankerne kredsende om hvorfor han var blevet ringet op og indkaldt til dette ”møde”, eller hvad det nu end var, gik han op mod huset, der tronede imellem dets nålebesatte undersåtter. Hvor havde vedkommende, der havde ringet til ham, i det hele taget fået hans mobilnummer fra? Han anede det ikke. I og med at han ikke ejede en fastnettelefon, og hverken var registreret i telefonbogen eller online, var det en lille, underfundig gåde. De tre trin op til verandaen virkede lange og høje; han standsede, trak det sidste hiv ud af cigaretten; røgen prikkende dybt i lungerne, og smed filteret på verandaens blanke træplanker.
          Lyden af tre hårde slag på den massive hoveddør med en knyttet hånd tilkendegav hans ankomst. Der var ingen dørklokke. En ovalrund rude var monteret i døren, som et lurende øje. Der var stille; de eneste lyde var lidt puslen i et buskads bag ham og et par skræppende fugle. Rigelen i låsen gled hørligt til side med et klik, og døren blev langsomt åbnet. En lav, bredskuldret mand med sydamerikansk udseende, måske puertoricansk eller venezuelansk, kom til syne i døråbningen. Mandens teint var mørk, hvilket fik hans ansigtshud til at minde om glinsende læder. Han var sorthåret, havde et velplejet, trimmet skæg og hårde øjne. Sydamerikanerens blik var nøgternt, køligt iagttagende og let kynisk mistroisk, imens hans kæbemuskler skiftevis spændtes og slappedes, som han stod der i døren. Den lille muskuløse mand åbnede munden for at tale og afslørede en manglende fortand.
    ”Michael Løvgård?” brummede han.
    ”Ja, det er mig.”
Sydamerikaneren trådte til side.
    ”Kom indenfor,” sagde han og smilede lumsk. Den dårlige fornemmelse af hele situationen var for alvor begyndt at træde i karakter, da Michael trådte ind på det persiske tæppe i den luksuriøse entré. En sødlig aroma af cigarrøg hang i luften.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar