onsdag, maj 06, 2015

Lidt nyt og lidt gammelt (aka Back from the dead)

Det er år og dag siden mit sidste indlæg her på bloggen... Ikke fordi, at der ikke er sket en hujende fis, men jeg er tydeligvis bare ikke den største blogger på denne globe. I troede måske, jeg var borte for stedse, men nej... I den henseende må jeg skuffe jer. I'm still here! (applaus og rosende tilråb modtages med kyshånd!). Nå, ikke mere fjumren rundt... Videre til noget interessant. 

Tidligere på året indsendte jeg et par noveller til Science Fiction Cirklens årlige antologiserie, Lige under overfladen. For en uges tid siden kom så dommen... Der blev i år indsendt 69 bidrag til antologien, og 20 af disse slap igennem nåleøjet. Heriblandt min novelle Jordbær med fløde. Det glæder mig naturligvis. Selvfølgelig fordi det stadig er et kick, at få sine ting antaget til udgivelse, og så synes jeg antologier er en fed ting. Nu har jeg efterhånden medvirket i en god portion, og en antologi er med til at give et mangfoldigt og facetteret billede af eksempelvis et specifikt emne eller en specifik genre. 
Denne antologi, der har fået titlen Som et urværk - Lige under overfladen 10, er sat til udgivelse i starten af september. Tillykke til de øvrige medvirkende forfattere!

For et års tid siden udkom en anden antologi, nemlig Malkøbing Museum, på det lille forlag Mojibake. Denne bog skrev jeg i samarbejde med Chris D'Amato og Jesper Ilum Petersen. Idéen var at lade handlingsforløbet i bogen strække sig over 100 år, og hæfte en fortælling på hvert årti. Alle fortællingerne havde rod i den plagede by Malkøbing, og byens dubiøse vartegn af et museum.  Malkøbing Museum er fuld af kranke skæbner; folkeminder; sælsomme væsner og masser af anerkendende nik til det kulørte og pulpede.
Jürgen Höreths flotte og stemningsmættede plakat til Malkøbing Museum.
Her er et lille udpluk af anmeldelser af bogen:
 • “Underholdende antologi, der med udgangspunkt i Malkøbing Museums genstande, lader gamle sagn og myter genopstå.”
  – Jette Holst, Horrorsiden.dk/Litteratursiden.dk
 • “ Alt i alt en virkeligt vellykket udgivelse af nogle velskrevne fortællinger.”
  –Thomas Winther, Himmelskibet
 • “Et lille mesterværk.”
  – Frank Brahe
 • “Jeg fik fine og grumme billeder i hovedet.”
  Tom Kristensen
 • “...måske er det bare mig og genren, der er et dårligt match.”
  K's Bognoter

Illustration af Chris D'Amato til en af mine noveller i bogen, 1986: Lygteskær. Som en gammel, laset pulp-paperback med hjørnecut og hele svineriet! Desuden vil den opmærksomme læser måske lægge mærke til en lille finesse ved forfatternavnet, Lester C. Monran.

Jeg har ikke mere i posen for nu. Må alle gå en forrygende sommer i møde.


1 kommentar: